Има нещо, което като действителност отличава тези избори от всички

...
 Има нещо, което като действителност отличава тези избори от всички
Коментари Харесай

Д-р инж. Хасан Азис: Когато ДПС е във властта, има сигурност, стабилност, развитие и просперитет

 Open photo

 

Има нещо, което като реалност отличава тези избори от всички останали. Всеки един от нашите кметове в региона споделя едно и също – ние вършим пътища, водоснабдяване и канализация, детски градини, строим даже мостове. Но чии са тези отговорности? На страната. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис на предизборна среща в регионалния град. Кметовете вършат с общински средства, това, което би трябвало да свърши страната, акцентира Азис.

И попита: „ Къде тук е страната? Къде е държавното управление? Няма ги. Повече от година и половина няма държавно управление, страна, държавност! ”.

За 18 месеца ние сме в навечерието на шести избори дружно с двата тура на президентските, сподели кметът на Кърджали.

Все още не сме излезли от смъртоносната прегръдка на Ковид-пандемията, където страната ни се показа най-лошо от всички страни. Икономическата и финансова рецесия засегнаха най-уязвимите групи. На неколкостотин километра от нас има война, очерта Хасан Азис картината на рецесиите.

Днешният ден може да се характеризира с една дума - рецесия. А ние в дребна, бедна България вършим избори. Кризата е времето, когато би трябвало да се обединим. Кризата би трябвало да ни прави изключително чувствителни и виновни. Нищо от това обаче не се случва. Единствените работещи са нашите кметове от Движение за права и свободи, уточни кметът на Кърджали.

Той заяви, че сега Кърджали прави инфраструктура, пътища, би трябвало да задели 2 млн. лева за депото за боклуци, което обслужва цялата област, в това число Ивайловград, само че няма никаква поддръжка от страната. С общински средства поправяме грешките на предходни ръководства,възмути се Хасан Азис.

Избирателят ни сподели нещо доста значимо - никой няма правото да ръководи самичък. Каза ни: би трябвало да се обедините в името на положителното, на сигурността и стабилността в страната. Какво се получи? Шест избори, на всеки три месеца, уточни още доктор Азис. И показа, че министрите се сменят, до момента в който кметовете им пращат писма и към този момент година и половина никой не взема решения за общините и бизнеса.

Най-много като локална власт се надявахме на Плана на проекта за възобновяване и резистентност. Но България има нула лв. по него. Нито една оперативна стратегия не е почнала. Загубихме две години от плановия интервал. Нещата не са добре, сподели още Хасан Азис. И акцентира, че когато нещата не са добре и страната е в рецесия, идва времето на Движение за права и свободи.

Защо идва времето на Движение за права и свободи? Нашата политическа аксиома е: когато Движение за права и свободи е във властта има сигурност, непоклатимост, развиване и разцвет. Ако някой се съмнява в тази политическа аксиома, дано огледа годините, в които Движение за права и свободи е била в ръководството, прикани кметът на Кърджали. И посочи експертизата на Движение за права и свободи.

Ако Юнал Тасим бе в ръководството, към този момент щяхме да имаме Околовръстен път. Ако Искра Михайлова бе министър на околната среда и водите, въпросът с депото, за което в този момент търсим 2 млн. лева, щеше да е от дълго време решен. В залата е най-отговорният обществен министър в най-новата история на България доктор Хасан Адемов. Тук е цяло държавно управление, което може да поеме ръководството на страната, сподели Хасан Азис. И акцентира, че силата на Движение за права и свободи са всички негови членове и симпатизанти.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР